Nezařazené

Valčík

Jedná sa o formu bavorského ľudového tanca, ktorý sa stal slávnym v európskych krajinách, niekedy v 18. storočí. Je známy ako „chrbtica“ všetkých moderných spoločenských tancov, a preto je veľmi dobre známa forma tanca po celom svete. Na rozdiel od iných foriem aktívneho tanca, ako je jive, je to kontinuálny tanečný vzor, ​​ktorý vás presúva po podlahe. Najväčšími udalosťami valčíkov sú náhle otáčanie a postoj postavy, ktorá je úplne ladná a výrečná. Mnohé z valčíkov hudby a melódie pochádzajú z melódie vytvorenej roľníkmi. Slovo „Waltz“ je odvodené z nemeckého slova „Walzen“, ktoré doslova znamená kĺzanie, otáčanie alebo rolovanie. Čo presne robíte, keď tancujete valčík. Bolo to vždy veľmi dôležitá časť politického scenára a plesov, ktoré držali slávni ľudia ako Napoleon Bonaparte.

hudba

Pôvod
Spočiatku to bol rýchly a vzrušujúci tanečný tanec, ktorý vyžadoval veľkú výdrž. A pridať k tomu, že práca na nohách bola taká metodická, že ste sa to museli naučiť. Takže ľudia, ktorí nepoznali kroky, boli upozornení na to, že sa im to nepodarí zatancovať. Pôvodný tanec by obsahoval len otáčky alebo zmenu krokov, ale dnešná medzinárodná verzia je iná. Napríklad, bočné svaly a otáčky sú všetky súčasťou nového veku valčík. „Pomalý“ valčík, ktorý ovláda Anglicko, je ešte stále novou verziou aktívneho tanca, ktorý je stále súčasťou Francúzska alebo Nemecka. A musím povedať, že nie je pomalý. Z tanca, ktoré bolo pred viac ako 200 rokmi, je valčík nakoniec pomalý chodový tanec, ktorý vás doslova „vykĺzne z podlahy“.

valčík

Chcete sa to naučiť?
Nie je vôbec ťažké sa to naučiť a je to dosť jednoduché. Má jednoduchý a rytmický vzor, ​​ktorý sa spája s hudbou. Pohyby sú hladké. Spočiatku prvý valčík pozostával z kroku vpred alebo možno späť, krok smerom k vašej strane a nakoniec, kroku, ktorý priniesol vaše nohy dohromady. Ide o perfektné načasovanie všetkých troch krokov a rytmus hudby. Neskôr sa vyvinul do pomalšieho štýlu, ktorý bol známy ako „Bostonský valčík“. A dnes máme medzinárodnú alebo americkú verziu, ktorá je ešte pomalšia a veľmi tichá. Len jeden krok až tri kroky.